VLOG#7 NEW FACES & PLACES

Mijn verblijf op het Yoga Retreat Nepal, net buiten Kathmandu, begint goed! Mijn eerste dag is een vrije dag. Ik heb een wandeling gemaakt samen met drie andere studentes: Dana, Victoria en Natalie. Op de video zie je dat we onderweg nog wat poses maken. We bezoeken een tempel die is gebouwd voor de godin Bajrayogini. Zij kan je  directe verlichting brengen! Bijzonder om met vier vrouwen naar een tempel te gaan voor een sterke vrouwelijke god. Milarepa heeft een grot bij deze tempel voor zijn retraites, deze Boeddhist kon vliegen!

De tempel is onveilig verklaard, maar je kan de tempel alsnog bezoeken. De gebouwen zijn gestut met houten palen. Afgelopen nachten waren er nog aardschokken. Ik hoorde de huizen kraken en vervolgens de koeien loeien, honden blaffen en geiten mekkeren.

Vanuit de taxi zag ik dat de bakstenen huizen, zoals in Bhaktapur, zwaar zijn beschadigd. Huizen van cement zijn blijven staan. De straten waarover we reden waren leeg, omdat het brandstofaanbod zeer beperkt is. De bussen die wel rijden zijn overladen. Bussen verongelukken omdat ze topzwaar zijn door alle mensen die op het dak zitten. Ik ben blij dat ik in een taxi zit, ook al kost het meer dan een taxirit voor dezelfde afstand in Nederland. We rijden langs een kilometerslange rij bussen die in de rij staan voor brandstof. In de verschillende wijken van Kathmandu staan honderden mensen in de rij voor een paar liter brandstof om te kunnen koken. Ze staan DAGEN in de rij!