Over Running Buddha

Running Buddha is gevestigd in het Huygenskwartier in het oude centrum van Voorburg en biedt Yoga lessen in een prettige en ongedwongen sfeer. In het dagelijks leven zijn veel mensen bezig met anderen. Bij de Running Buddha kan en mag je de drukte van alledag even helemaal loslaten en je eigen energie opzoeken en laten stromen. Een moment om naar binnen te keren en weer op te laden. Van één les heb je al de hele week profijt.

Voorzijde van flyer Running Buddha, toont vrouw in liggende koegezicht yoga houding (Supta Gohmukasana) met Huygens'Hofwijck op achtergrond.
Foto Huygens’ Hofwijck: Charles Groeneveld

Verbinding

De docente creëert een aangename sfeer in de les, zodat je je aandacht volledig op jezelf kan richten. Naast de aandacht voor het individu is er ook ruimte voor  verbinding met je omgeving. In de yoga gaat het om eenwording met jezelf en alles om je heen. Het delen van positieve energie die de yogales je geeft is heilzaam voor iedereen. Als Running Buddha willen we dat jij je beter gaat voelen en een gelukkiger mens wordt. Na de les drinken we in onze rustige zaal gezamenlijk een kop thee en bieden we gelegenheid om bij te komen en ervaringen met elkaar te delen.

Aanbod

Running Buddha biedt momenteel Dru Yoga en senioren/stoelyoga aan.

Bekijk het rooster op deze website en schrijf je kosteloos in. Vervolgens koop je twee proeflessen en dan kies je de lessen uit die je aanspreken en meldt je je hiervoor aan.  Zo kun de sfeer van onze studio ervaren en voelen wat Yoga of Pilates met je lichaam en geest doet. Matten en overige yoga-benodigheden dienen zelf meegenomen te worden. Heb je hulp nodig of wil je wat vragen neem dan contact op met Anke via telefoonnummer 06-181 208 65, of mail naar info@runningbuddha.nl.

Locatie

De yogalessen worden gegeven in de tuin of in het Museum Hofwijck in Voorburg aan het  Westeinde 2a . De entree is aan de zijde van de Hofwijckstraat ter hoogte van huisnummer 57.

Deelnemers dienen lid te zijn of te worden van de Vereniging Hofwijck (www.hofwijck.nl). Voor het exacte data en tijden wordt verwezen naar www.momoyoga.nl/runningbuddha

Yoga in het Huygenskwartier

Voorburg staat bekend om zijn vele buitens. Het buitenhuis Hofwijck van Constantijn Huygens (1596-1687), de beroemde dichter, componist, architect en secretaris van stadhouder Frederik Hendrik is een van de bekendste gebouwen in Voorburg. Gelegen aan de Vliet en vlak langs het spoor en de snelweg, vormt het huis en de tuin een oase van rust in de hectiek van Den Haag en omgeving. Zo hebben Constantijn Huygens en diens zoon,  de beroemde wis- en natuurkundige Christiaen Huygens buitenplaats Hofwijck bedoelt en gebruikt. Nu is Huygens’ Hofwijck het kenmerk van oud Voorburg en wordt het winkel-woongebied zelfs het Huygenskwartier genoemd.  In de winter zijn de lessen in de pronkzaal en in de zomer in de tuin. Het was een logische keuze om de tuin en het huis  als achtergrond te gebruiken voor de promotie van de yogastudio Running Buddha. Een Voorburger voelt zich verbonden met Hofwijck en Hofwijck brengt rust, net als yoga! Dank aan Peter van der Ploeg, directeur Huygens’ Hofwijck voor zijn medewerking en Charles Groeneveld voor de foto.