DRU YOGA

Dru Yoga is een yogavorm die geschikt is voor zowel jong als oud,  lenig dan wel enigszins stijf in het lijf.  De oorsprong van deze yogavorm ligt in de Hatha yoga. Ook in de Dru Yoga vormen klassieke yogahoudingen (asana’s), handgebaren (mudra’s) en ademhalingstechnieken (pranayama) een belangrijk onderdeel van de les. Wat specifiek is aan Dru Yoga is, is het belang dat wordt gehecht aan een actieve start van de les met muziek en het losmaken van de gewrichten en spieren. Voorts wordt bij Dru Yoga gebruik gemaakt van zachte, vloeiende bewegingen en gecontroleerde ademhaling, waardoor het naast een sierlijke ook een krachtige manier is om stress te verminderen en je houding te verbeteren.

Alle bewegingen komen uit de rug, dit is immer de kern van ons lichaam. De ‘spinal wave’ – de golfbeweging en draaiing van de wervelkolom – zorgt voor een gezonde en stabiele rug.
Door de zachte bewegingen worden alle gewrichten ontspannen gehouden. Je ontwikkelt flexibiliteit en energie kan vrij stromen.
In Dru Yoga wordt ook aandacht besteed aan fysieke en mentale blokkades van het lichaam. Je werkt aan het in balans brengen van de energie centra (chakra’s) en met diverse bewegingsreeksen (zogenoemde Energy Block Releases)  leer je blokkades van lichaam en geest los te laten. De les wordt afgesloten met een heerlijke eindontspanning.

Docent: Anke de Hoop

Lesrooster>>