BLOG#11 BACK HOME

20160110_200050-2

‘Hoe lang ben je al terug? Hoe was het? Hoe is het om weer terug in Nederland te zijn?’ Dit zijn de vragen die ik krijg op de looptraining. Ik kan die vragen kort beantwoorden: ik ben nu een week terug in Nederland, de Yoga Teacher Training en het verblijf in Nepal was fantastisch en hier in Nederland is het stil en koud.

Het dilemma: de innerlijke spirituele reis

Het belangrijkste wat je leert op een Yoga Teacher Training is dat yoga gaat om de bevrijding van je ziel. Zelf-realisatie. De verbinding van ons bewustzijn met het hogere bewustzijn. In Sanskriet klinkt de woorden voor zelf-realisatie en bevrijding zangerig en mystisch: samadhi en kavailya!  BEN JE ER NOG?

Wie wil weten wie je zelf bent, moet een innerlijke reis maken. Wie jij bent ontdek je niet door in de spiegel te kijken, aan anderen te vragen wat ze van je vinden of aan je imago te sleutelen met een nieuwe baan, hobby, kleding, huis of auto. Wie jij bent, dat zit in jou. “Die innerlijke reis kan je nergens boeken, die moet je zelf maken.”, zegt de heilige Swami tegen mij bij de tempel naast het yoga-retreat. Ik zucht. Dat zei de astroloog ook al tegen mij. En de tarotlezer. Nu is het  natuurlijk makkelijk om te zeggen dat ik niet geloof in een heilige, een astroloog en een tarotlezer, maar toch hebben ze wel een punt. Wat ik wel heb geleerd tijdens mijn tijd in Nepal is dat het in balans brengen van lichaam & geest mensen doet stralen. Die stralende mensen creëren samen een bijzondere sfeer.

Daarom ga ik hard aan het werk om mezelf te ontdekken en een omgeving te creëren die anderen ook in staat stelt om zichzelf te zijn. Ashtanga yoga wordt ook wel ‘de weg van het harde werken’ genoemd, ik blijf daarom de weg van ashtanga yoga volgen. Ik blijf ashtanga yoga beoefenen en ik wil ook graag lesgeven. In de ‘Running Buddha-trainingen’ ga ik hardlopen combineren met yoga & meditatie, geïnspireerd op het gelijknamige boek Running Buddha. Maar eerst ga ik mij richten op het vinden van de juiste locatie, want dat is de eerste voorwaarde voor het beoefenen van yoga: zorg voor een goede atmosfeer.

Ik wil graag een locatie openen waar mensen in balans kunnen komen. Ik geloof dat iedereen fit wil zijn. Voor een fit lichaam en een fitte geest moeten we werken aan kracht, flexibiliteit en stabiliteit. Als we fit zijn, dan kunnen we stralen. Ik wil graag een omgeving waar mensen kunnen stralen. ZZP’ers doen vaak wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en doen wat ze denken dat goed is voor de maatschappij of wat de maatschappij nodig heeft. Ik zie heel veel leuke initiatieven en die wil ik gaan samenbrengen onder een dak: het yoga-cafe.

Het yoga-cafe

Je komt binnen in het cafe. In het cafe kun je iets drinken of eten. Het eten wordt met liefde bereidt met pure ingrediënten: groente en fruit, noten en zaden, kruiden, granen, honing en melk. Alle producten zijn vers, seizoensgebonden en lokaal. In omgeving Den Haag zijn voldoende initiatieven die hier invulling aan kunnen geven. Wil jij graag leveren aan het yoga cafe? Neem dan contact op.

We serveren ontbijt, lunch en diner. De gerechten zijn simpel & gezond. Voor de keuken beogen we een kok die thuis is in de keuken van yoga, Ayurvedische keuken of biodynamische keuken. Voor de keuken van 25-30 vierkante meter zoeken we een kok/cateraar die de keuken kan gebruiken voor de gerechten voor het yoga cafe, kookworkshops en catering.

In het yoga cafe worden wekelijks lezingen gehouden door mensen met een inspirerende levenswijze, een interessant (sport)verhaal of een goed project of initiatief. Bij de opening van het yoga cafe komt een cabaretier die een komische kijk op yoga belicht. Deze lezingen worden elke vrijdag gegeven – voor de prijs van een bioscoopkaartje – in de yogazaal. Na de lezing kan je vragen stellen aan degene die de lezing heeft gegeven. Het yoga cafe open om na te praten.

Vanuit het cafe loop je naar de yoga- en meditatiezaal. Op werkdagen kun je op elk moment van de dag een les volgen. De yogazaal is een moderne, schone en serene ruimte met een houten vloer, witte wanden en zonlicht. De yogazaal kan gebruikt worden voor verschillende activiteiten, zoals yoga, meditatie, mindfulness of fitnessactiviteiten. Wekelijks worden workshops georganiseerd voor yogadocenten die elkaar scherp willen houden. In de yogazaal zijn yogamatjes aanwezig. Ben je instructeur/ trainer / begeleider en ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden? Bel of mail zo snel mogelijk.

Bij het yoga-cafe zijn afgesloten ruimtes die te gebruiken zijn voor intakes met een running therapeut, personal coach/trainer, voedingscoach of lifestyle-coach. Een ruimte is ingericht als behandelkamer voor bijvoorbeeld sportmassages.

In het weekend worden in het yoga cafe workshops, evenementen en cursussen georganiseerd. We trekken hiervoor partners aan die een interessante activiteit kunnen organiseren. We bieden een mooie zaal met catering. De activiteiten trekken mensen van buitenaf die zo ook in contact komen met de mogelijkheden van het yoga cafe.

Droom in uitvoering

Ik ben nu drie maanden onderweg in het navolgen van mijn droom: het openen van een locatie voor startende ondernemers op het gebied van een gezonde (sportieve) leefstijl, een stralend middelpunt voor een gezonde leefstijl! Al met al is het een omvangrijk plan, en de kracht ligt in samenwerking tussen zelfstandige partijen die elkaar kunnen versterken. Terug uit Nepal, thuis in Nederland, alleen achter mijn computer, formuleer ik mijn missie, met in mijn hoofd het zicht op het yoga cafe in Den Haag (of omgeving) waar ik kan werken in aan mijn andere projecten. Wie wil er mee?

Everyone wants to be fit!  Everyone wants to shine!

For fitness in body & mind we need to build strength, flexibility and stability.

A fit body & mind help us to find brightness in all of us.

By re-connecting our souls, we can brighten up society.