BLOG#1 GOED NIEUWS

Op reis!

Ik ga tweeënhalve maand op reis! Via deze blog wil ik jullie op de hoogte houden van mijn avontuur. En eigenlijk geeft mij dit de kans om voor mezelf een dagboek bij te houden voor alles wat ik beleef en wat mijn vorderingen zijn. Ik ga een opleiding tot yoga-docente volgen, 7 dagen per week, 10 weken lang. Ik word ondergedompeld in de yoga-leefstijl. Naast dagelijkse yogalessen moet ik ook flink studeren. Omdat je gebruikelijke leefstijl flink overhoop gegooid wordt tijdens zo’n training, ontvangen deelnemers ook persoonlijke begeleiding,

Mis je me al?

Ik vlieg op vrijdag 30 oktober om 14:45 vanaf Amsterdam Schiphol naar Kathmandu, Nepal. Op zondag 1 november 2015 start de opleiding en eindigt op 2 januari 2016. Dit betekent dat ik met Sinterklaas, kerst en oud en nieuw niet thuis ben. Ook de verjaardag van mijn vader en de verjaardag van de vader van Ferdinand mis ik dit jaar. “Wat vindt Ferdinand er van?”, vragen veel mensen mij. Hij vindt het niet zo leuk om mij tweeënhalve maand te moeten missen, maar hij begint ook voordelen te zien. Niemand om mee te knuffelen, maar wel het hele bed voor hem alleen! Alleen thuis in het weekend, maar alle kans om mee te doen met duathlons, loopwedstrijden en trainingsweekenden! “Ja Fer, geniet er maar van, maar ik kom wel terug hoor!”, roep ik dan. In het nieuwe jaar, op zondag 10 januari 2016 ben ik weer terug in Nederland.

Spannend…

Ik vind het zelf ontzettend spannend. “Waarom doe ik dit eigenlijk?”, vraag ik mezelf steeds af. Als ik ‘s ochtends uit mijn heerlijke bedje stap, trek ik de koelkast open die gevuld staat met eten. Er is altijd stroom, warm water en internet. Ik hoef me nooit te vervelen, met alle sportspullen, de tv en een kast vol boeken. En niet te vergeten, alle mensen die je kan bellen en bezoeken. Waarom blijf ik niet gewoon thuis?

Sterker, stabieler, flexibeler

Elke keer moet ik mezelf herinneren: ik doe het om sterker, stabieler en flexibeler in het leven te staan. Als ik terugkom, dan kan ik weer tegen een stootje (fysiek & mentaal). Ik ben heel benieuwd wat de yoga-opleiding voor effect heeft op mijn prestaties in de triathlon. En, als ik slaag voor de opleiding, kan ik aan andere mensen doorgeven wat ik heb geleerd.

P.S.

Het negatief reisadvies voor Nepal (in verband met de aardbevingen van afgelopen jaar) is afgelopen week komen te vervallen. Dat is in ieder geval een hele opluchting voor Nepal en voor mij. Ik help Nepal door mijn training daar te volgen. Het toerisme is immers een belangrijke bron van inkomsten voor het land. Ergens in mijn achterhoofd speelt ook wel de gedachte: wat kan ik nog meer doen voor Nepal?

2 gedachten over “BLOG#1 GOED NIEUWS

 • 29 oktober 2015 om 20:14
  Permalink

  wow! Jolien, succes! Ik ga je volgen..knuffffffff Ellen?

  • 29 oktober 2015 om 23:19
   Permalink

   Dankjewel Ellen!

Reacties zijn gesloten.