KINDERYOGA

Kinderen krijgen dagelijks grote hoeveelheden informatie en prikkels binnen. Denk aan mobiele telefoons, televisie, computergames en school. Een uurtje yoga helpt om deze prikkels beter te verwerken en tot rust te komen. Kinderyoga heeft een gunstig effect op de ontspanning, de motoriek, het zelfvertrouwen en het concentratievermogen.

Plezier in plaats van presteren

In de huidige tijd kunnen zelfs jonge kinderen het al druk hebben. Op school en ook in hun vrije tijd. Ze moeten presteren – en dat hoeft juist níet tijdens kinderyoga. Hier verandert moeten in mogen, en presteren in plezier hebben. Tijdens de yogales kunnen kinderen helemaal zichzelf zijn.

Speciaal voor kinderen

Yogales voor kinderen is anders van opzet dan yoga voor volwassenen. Kinderyoga sluit aan op de belevingswereld van het kind. Iedere les is opgebouwd rond een thema, bijvoorbeeld bos, strand, de seizoenen of dieren. Maar ook thema’s als blijdschap, verdriet, stress, vertrouwen en moed komen aan bod. Natuurlijk wordt rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen.

Vol fantasie

De les kent vaste onderdelen, zoals: warming-up, spel, mindfulness, yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en visualisatie/ontspanning. De bijeenkomsten zijn extra leuk en ontspannen door muziek, dans, kindermassage en spelletjes die goed zijn voor de concentratie, ademhaling, zintuigen en fantasie. Kortom: bij de kinderyogalessen staat plezier voorop!

Kinderyoga

Voor wie: kinderen van 5 tot 12 jaar.

Wanneer: 1e vrijdag van de maand, van 16.00 – 17.00 uur (vrijdag 5 januari, vrijdag 2 februari, vrijdag 16 maart, vrijdag 6 april, vrijdag 4 mei, vrijdag 1 juni)

Prijs: 1 les kost € 9,00- p.p., een cursus van 6 lessen kost € 49,00 ,- p.p. Aanmelden kan via boek je les.

Wilma van der Spijk geeft les onder de naam Flexx Kinderyoga.

Wilma is te bereiken via flexxkinderyoga@ziggo.nl en 06–18120865